På gång under året - Hjorthmusic

Go to content
På gång under år 2022
                         
  Just nu

Den 20 augusti släpps Tant Grahns andra album Klar låg himlen över viken, och det blir releasekonsert på Alsters Herrgård i Karlstad. Länk till den digitala utgåvan kommer, cd-skivor går att beställa direkt från bandet eller via fliken beställningar på den här sidan.
Även Mirjam Blombergs (kompositör och körledare) musikalalbum I skenet av en fyr kommer ut under augusti. (Länk kommer.) Albumet innehåller all musik ur Mirjams barnmusikal med samma namn. Musiken framförs av tre barnkörer från Nikolaikyrkan, sångsolister i olika åldrar samt musiker ur Svenska Kammarorkestern samt pianisten Christer Blomberg. Albumet spelades in "on location" i Örebro under juni och mixades och mastrades i juli.

Gunnar jobbar med utgivningen av en singer/songwriter-låt av en låtskrivare från Kopparberg som spelats in på studio Hjorthmusic under vintern, samt mixning av en barnmusikal. Under juli kommer fokus att vara speljobb under kulturfestivalen Nolbys Sommarhage på Teater Nolby (se under Konsertdatum för mer information).

Tidigare under året

Under juli släppte låtskrivaren (och bryggarmästaren) Rickhard Voigt sin fina låt Emma på Hjorthmusic. Låten framförs av bl.a Oliver Voigt och Tindra Pettersson, och Gunnar bidrar med en av gitarrerna och bas. Låten spelades in, mixades och mastrades under vintern. Du kan höra den här.I början av januari släpptes Tant Grahns debutalbum Hjärterum på CD och digitala plattformar (inspelat, mixat och mastrat av Gunnar, som även spelar leadgitarr, slagverk och en del bas på albumet). Skivan består av tio originallåtar av Anders Grahn och är utgiven på Hjorthmusic. Du kan höra albumet här på Youtube eller här på Spotify. CD-skivor går att beställa direkt ifrån bandet. Här kan du kan läsa en recension av albumet.

Under januari släppte även Gunnar en ny egen låt med tillhörande musikvideo på Youtube, du kan se den här.

Mars innehöll konserter med både GoTon, Caspártrion och Tant Grahn, och därefter började en intensiv period med studioarbete.

I mitten av mars började Tant Grahn inspelningen av sitt andra album på Hjorthmusic: Klar låg himlen över viken. Den här gången var det fjorton tonsatta dikter av Gustaf Fröding (tonsättningar av Anders Grahn) som omsorgsfullt skulle fångas in och kläs upp i studion. Förutom bandet själva (trestämmig sång, kompgitarr samt en del bas och trumpet) så bidrar Gunnar med leadgitarrer, slagverk, munspel och en del bas, och Niklas Robertsson med klarinett och tvärflöjt på albumet. Arbetet med albumet har pågått hela våren, och skivan färdigställdes och mastrades i början av juni. Albumet kommer att ligga på skivbolaget Hjorthmusic och blir alltså bolagets andra utgivning i år med Tant Grahn, utgivningsdatumet är satt till den 20/8. Länk kommer så fort skivan är släppt.

Under april mixade och mastrade Gunnar ett fullängdsalbum med jazztrion HS3 (Hörsägen trio), som förhoppningsvis kommer ut någon gång under året. (Länk kommer.)

Det långvariga arbetet med bandet Sound of Elliots album Bossa på svenska gick in i ett intensivt skede i slutet av våren, då utgivningsdatum (och releasekonsert) blev bestämt till den 8/7. Oturligt nog fick bandet nej från förläggaren på att använda egna översättningar av två Jobim-låtar (redan inspelade och mixade), så två ytterligare egna låtar plockades fram ur gömmorna för att fylla ut albumet. Dessa spelades in under andra halvan av maj, och albumet mixades och mastrades under juni. Länk till hela albumet Bossa på svenska. (Albumet finns både på CD och digitalt.)

Under maj var det även Grammisgala. Det album med bandet At The Gates som Gunnar bidrog med lite klassisk gitarr till förra året blev i år Grammis-nominerat i kategorin Årets Hårdrock/Metal - men tyvärr blev det ingen vinst den här gången.

Under juni har Hjorthmusic spelat in en barnmusikal skriven av Mirjam Blomberg (kyrkomusiker i S:t Nikolai) i församlingshemmet vid Nikolaikyrkan i Örebro. Musikalen framförs av flera duktiga barnkörer från St:Nikolai samt tre stråk, oboe, klaviatur och dragspel. Efter några ytterligare pålägg i studio så kommer hela musikalen att släppas digitalt under juli (länk kommer!).


Föregående år

Senast

Arbetet i studion med att spela in Tant Grahns kommande album är på väg in i sitt slutskede med pålägg av percussion, solon och sångstämmor. Blås och lite återstående bas spelas in på en session den 5/11. Debutsingeln Why can't u remember my name med den talangfulla singer/songwritern Ella Lindén släpptes under sommaren (lyssna här) . Gunnar har hjälpt till med produktionen (mixning och mastering) och spelar diverse instrument.

Gunnar har även spelat in bas (u-bass) på en låt till San Diego-bandet Hs. kommande album, länk kommer när låten är släppt.

Gunnar har börjat publicera lite musikvideor med egen musik på youtube. Du hittar kanalen här.

En julsingel (med tillhörande musikvideo) tillsammans med basisten och sångaren Magnus Sjöquist spelades in i vintras, du kan se videon här.

Den årligt återkommande julkonserten med Vänner i Vinternatten på Kungsteatern i Karlskoga utgick med anledning av situationen med Covid. Vi hoppas på 2021.

Gunnar har spelat in ett trestämmigt klassisk gitarrintro till bandet At the gates album #TNOB som släpptes i maj. Den första singeln från albumet (låten med Gunnars gitarrintro) släpptes i april 2021. Lyssna här.

November

Arbetet i studion med att spela in Tant Grahns kommande album är på väg in i sitt slutskede med pålägg av percussion, solon och sångstämmor. Blås och lite återstående bas spelas in på en session den 5/11.

Gunnar spelar tillsammans med latin/vis-gruppen Tant Grahn lördagen den 6:e november klockan 19.30 på restaurangen Claesson's Andra i Karlstad (bredvid universitetet). Länk till ytterligare information

Oktober

Session nummer två med Oliver och Tindra, gitarr och sång den 10/10.

Driving Miles spelas på Nolsocksgården (i Kedjeåsen) den 30/10. Föreställningen börjar klockan 16.00.

September

Förhoppningsvis blir det en turné (via Riksteaterns turnéprogram) med konsert/monologföreställningen Driving Miles i Teater Nolbys uppsättning under hösten och vintern, en föreställning är bokad i september och arbetet pågår (mer detaljer dyker upp under Konsertdatum).

Inspelningssessions med Tant Grahn: 3/9, 13/9, 18/9 och 26/9. Arbetet med ett kommande album inleds under september, jazz- och latin-inspirerade visor skrivna av Anders Bergman.

Augusti

Gunnar medverkar i två olika teateruppsättningar: Närkelynnet och Driving Miles (föreställningstider och biljettinfo finns under Konsertdatum).

Trio Con Air (där Gunnar är medlem) gör två konserter under rubriken Dop, bröllop och begravningar.

Back to content